ZORGKWALITEIT : Wat betekent deze zegel?

Dit is de ‘zorgkwaliteitszegel’.

Wanneer een chiropractor deze zegel krijgt, betekent dit dat hij/zij voldoet aan de voorwaarden voor permanente vorming en bijscholing, opgelegd door de Belgische Vereniging van Chiropractors.

Jaarlijks moeten chiropractors een bepaalde hoeveelheid ‘credits’ bijscholing volbrengen. Dit zorgt ervoor dat een chiropractor de professionele kwaliteit van zorgverlening aan patiënten kan blijven garanderen.

Zegel BVC 2024

Leden van de Belgische Vereniging van Chiropractors moeten 30 credits per jaar verzamelen (150 per 5 jaar). 1 credit staat hierbij voor 1 uur studie. Studiepunten kunnen o.a. verdiend worden met literatuur lezen, seminaries bijwonen, online cursussen volgen of via klinische rondes met collega’s. De inhoud hiervan moet wetenschappelijk onderbouwd zijn. De Belgische Vereniging van Chiropractors volgt hierbij de richtlijnen van de European Academy of Chiropractic.

 

Het eerste jaartal dat u ziet is altijd van het huidige jaar. Het laatste jaartal geeft een indicatie van de periode tot wanneer een chiropractor in orde was met zijn permanente vorming. Dit systeem werd gestart in 2014 dus eerdere jaartallen komen niet voor.

Belgische Vereniging van Chiropractors
Graaf Van Landaststraat 17 - 9700 Oudenaarde
+32 (0)9 221 76 58
ubc-bvc@chiropraxie.org
www.chiropraxie.org
Volg ons op facebook