CHIROPRAXIE

www.chiro-praxie.be

Rugspecialist

Chiropraxie is een discipline binnen de gezondheidszorg die zich voornamelijk toelegt op de diagnose, de behandeling en de preventie van aandoeningen aan het bewegingsapparaat, met in het bijzonder nek- en rugklachten.  Met zijn universitaire opleiding is de chiropractor gespecialiseerd in de behandeling van gewrichts-, spier- en aanverwante zenuwaandoeningen, vooral aan de wervelkolom en de omliggende gewrichten. Men kan een chiropractor dus terecht een rugspecialist noemen.  Chiropraxie maakt geen gebruik van medicijnen, inspuitingen, infiltraties of operatieve ingrepen. De belangrijkste behandelingsmethode heeft speciale aandacht voor de wervelkolom en bestaat uit snelle, korte, precieze impulsen op een gewricht of spier die gewoonlijk pijnloos verlopen.

Daarnaast omvat de behandeling bij de chiropractor spierversterkende en mobiliserende oefeningen alsook advies over de algemene nek- en rughygiëne.

www.chiro-praxie.be

Indicaties

Voor welke klachten kunt u bij de chiropractor terecht?

 

De chiropractor is gekwalificeerd om een diagnose te stellen. Hierdoor kan hij zelfstandig beslissen om een behandeling op te starten of – omwille van mogelijke contra-indicaties – door te verwijzen naar de huisarts of een andere zorgverstrekker.

De chiropractor behandelt spier- en gewrichtsklachten. De meest voorkomende klachten waarvoor patiënten de chiropractor raadplegen, zijn acute en chronische lage rugpijn (lumbago, spit, verschot, artrose, overbelasting, enz.), nekpijn, hoofdpijn, whiplash, ischialgie/sciatica, discushernia, schouder- en armklachten, zwangerschapsverwante rugklachten, peesontstekingen en sportblessures.

Daarnaast besteedt de chiropractor veel aandacht aan preventie van aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

www.chiro-praxie.be

Feiten

Wat u moet weten over de chiropractor

 

De effectiviteit van chiropraxie bij nek- en rugpijn is wetenschappelijk bewezen.

Een gewrichtsmanipulatie heeft een bewezen effect op de beweeglijkheid van het gewricht en de spierspanning rond het gewricht.

In deze video:
- Wat zijn chiropractors?
- Is het beroep erkend?
- Hoe zit het in andere landen?
- Wat is de impact van rug- en nekpijn?

Belgische Vereniging van Chiropractors
Graaf Van Landaststraat 17 - 9700 Oudenaarde
+32 (0)9 221 76 58
ubc-bvc@chiropraxie.org
www.chiropraxie.org
Volg ons op facebook