OPLEIDING

chiropraxie

Studies

Chiropraxie wordt (nog niet) aan de Belgische universiteiten onderwezen. Studenten die voor dit beroep kiezen, kunnen de opleiding bijgevolg enkel in het buitenland volgen. De meest bekende van de 41 opleidingen die in het buitenland beschikbaar zijn, worden gedoceerd in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Denemarken, de Verenigde Staten, Canada en Australië.

De opleiding tot chiropractor is een voltijdse universitaire opleiding van vijf .....

chiropraxie

Research fund

De DBRIC is een nieuwe joint venture van de Nederlandse Vereniging van Chiropractoren (NCA) en de Belgische Vereniging van Chiropractoren (BCU), en wordt voornamelijk gefinancierd door de leden van de twee verenigingen. De stichting financiert en faciliteert onderzoek dat relevant is voor patiënten en chiropractische beroepen in België en Nederland.

Al het onderzoek en onderwijs dat door DBRIC wordt gefinancierd, moet ten goede komen aan het publiek in het algemeen, en patiënten in het bijzonder, met de nadruk op neuromusculoskeletale aandoeningen.

7D30A6174D0A4C19B66E199C2E54AC82

CPD

Leden van de BVC moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden voor permanente vorming en bijscholing om de professionele kwaliteit van zorgverlening aan patiënten te kunnen blijven garanderen.

Chiropractors van de BVC moeten 30 credits per jaar verzamelen (150 per 5 jaar). 1 credit staat hierbij voor 1 uur studie.

Belgische Vereniging van Chiropractors
Graaf Van Landaststraat 17 - 9700 Oudenaarde
+32 (0)9 221 76 58
ubc-bvc@chiropraxie.org
www.chiropraxie.org
Volg ons op facebook